"Nederland gaat digitaal"

Luister naar het interview met Joris Houben (Regieraad Bouw) en Wubbo Hazewinkel (3D BluePrint Technologies).

Vijf jaar geleden was dit de titel van een stimuleringsprogramma van Syntens om ICT ontwikkelingen in Nederland te bevorderen. Nu is het tijd om de balans op te maken. Syntens, het innovatieplatform voor ondernemers, geïnitieerd door Economische Zaken, organiseerde daartoe een manifestatie op 20 november 2006 in Utrecht, waar vanuit verschillende bedrijfstakken de stand van zaken werd toegelicht. Met in het gehoor onder meer staatssecretaris Karin van Gennip en MKB voorzitter Loek Hermans was Joris Houben als secretaris van de Regieraad uitgenodigd om te vertellen over de stand van zaken in de bouwwereld. Met name over de stimulerende rol van de Regieraad Bouw.

Joris Houben stelde in zijn presentatie dat hij het belangrijk vond om niet alleen een theoretisch verhaal af te steken, maar om ook daadwerkelijk een bedrijf als koploper op ICT gebied aan het woord te laten binnen zijn voordracht. Daartoe had hij 3D BluePrint uitgenodigd, zodat het een duo presentatie werd met en Wubbo Hazewinkel.

Het accent lag op de aandacht die de Regieraad de komende jaren wil geven aan het werken vanuit een integraal 3D BIM, en Wubbo Hazewinkel, architect / partner 3D BluePrint, liet zien dat dit geen toekomst is, maar inmiddels dagelijkse praktijk vormt in zijn bureau. Met opmerkelijke resultaten voor de klant, de bouwwereld en dus voor de hele maatschappij.

Home