Schutterstoren winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2008

De Schutterstoren is uitgeroepen tot het mooiste en beste Amsterdamse nieuwbouwproject in 2008. 3D BluePrint was mede betrokken bij de realisatie van deze bijzondere woontoren aan de Sloterplas in Amsterdam, door voor de aannemer onder meer de bouwlogistiek te analyseren en technische knooppunten te localiseren. De toren is ook opgenomen in een tv-commercial van Essent.

Schutterstoren Amsterdam

De 45 meter hoge woontoren met 54 appartementen over 15 verdiepingen is opgebouwd uit een compacte ronde betonnen kern, waarbij de verdiepingsvloeren worden gedragen door een ongebruikelijke staalconstructie, hangend aan deze betonnen kern. Alleen de kern loopt door tot maaiveld waardoor het lijkt dat de toren zweeft.

In opdracht van VBK voorzag 3D BluePrint in de technische ontwerpcoördinatie van het complexe uitvoeringsproces. Het architectonische en constructieve ontwerp werden geïntegreerd in een 3D BIM en geanalyseerd op onderlinge (integratie) knelpunten en de uitkomsten zijn verwerkt in een rapportagevorm (logboek) voor de aannemer.

Door een koppeling van het 3D BIM aan de uitvoeringsplanning werd samen met VBK de bijzondere uitvoeringslogistiek van het project in een 4D BIM gesimuleerd en geoptimaliseerd.

Tevens werden hoeveelheden, in de vorm van uittrekstaten, van de bouwobjecten aangeleverd ten behoeve van de prijsbepaling voor uitvoering.

Architecten : DKV Architecten Rotterdam
Partner: Proper Stok Woningen B.V.
Opdrachtgever: VBK Hoorn B.V.
Projecttype: Woningbouw
Status: Gerealiseerd
Betrokkenheid: 3D Ontwerpcoördinatie, 4D planning, uitvoeringsbegeleiding

Ga naar ons portfolio van Schutterstoren of neem contact met ons op voor meer informatie. Lees ook het artikel op www.amsterdam.nl

Publiciteit | Home